Veletrh FOR PETS 2023 – program

 

13. ročník veletrhu chovatelských potřeb pro domácí zvířata FOR PETS se kvapem blíží. A jako každoročně pro vás připravujeme pestrý, zajímavý, zábavný program, i s novinkami.  Zapište si do svých kalendářů termín 13.-16. dubna 2023. Těšit se na vás budeme u našeho stánku, ale i u pódia a předváděcí plochy v hale 5.

Sledujte i naši facebookovou událost veletrh FOR PETS

 

PROGRAM 13. ročníku veletrhu FOR PETS (2023)

 

Program FOR PETS 2023 jako každoročně připravila Nadace na ochranu zvířat jako spolupořadatel(ka) veletrhu. Program letošního veletrhu FOR PETS bude opět pestrý, zajímavý, zábavný a akční.

FOR PEST 2023

Program veletrhu bude zaměřen jak na zájmová zvířata – kočky, psy, hlodavce, tak i na exotická, terarijní a akvarijní zvířata (ptactvo, plazi, savce, hlodavce, ryby a obojživelníky aj.). Zároveň přinese novinky a trendy v chovu zájmových (i zoologických/exotických) zvířat. A také slavnostní křest knížky pro děti Zachráněný koník za účasti kmotry knihy a naší patronky, zpěvačky a herečky, Markéty Schimmerové Procházkové.

 

Nadace na ochranu zvířat ve svém stánku představí své aktivity, projekty a kampaně, návštěvníkům veletrhu bude poskytovat bezplatnou chovatelskou poradnu. Pro návštěvníky veletrhu připravuje nadace v rámci doprovodného programu mimo jiné ukázky práce profesních a zájmových organizací jako např. záchranné služby veterinární (Pet-Medic), která bude na veletrhu zároveň zajišťovat veterinární dozor, dále akční ukázky výcviku a práce asistenčních, vodících a signálních psů, záchranářských psů nebo ukázky práce a výcviku psů Celní správy ČR. Na programu opět budou ukázky sportovních, zájmových a volnočasových aktivit se psy – např. Dogdancing (Šimona Drábková, Tereza Dědková a další účinkující), Dogfitness, Dogfrisbee (CzechBlack), Agility, Hersenwerk, Obedience, Rally Obedience, Nosework a mnohé další. Po celé čtyři dny veletrhu budou moci návštěvníci sledovat programové ukázky výcviku a sportovních disciplín s miniaturními koňmi (American Miniature Horse) připravené ve spolupráci s Asociací chovatelů miniaturních koní.

Součástí doprovodného programu budou také představení Českého klubu majitelů prasátek chovaných v domácnosti, z.s., Ježka afrického v núdzi Simonou Linkovou nebo Společnosti Laguna, z.s. starající se o exotické ptactvo v nouzi, a mnoha dalších organizací. Připraveny jsou prezentace útulků pro zájmová zvířata a adopční nabídky psů z útulků, dále záchranných stanic pro handicapované volně žijící živočichy a organizací pečujících o zvířata napříč spektrem druhů (fretky, hlodavci aj.). V rámci programu jsou připravena také pódiová vystoupení odborníků, jakými jsou Ing. Renata Masopustová (ČZU v Praze, Zoorekvalifikace, exotičtí savci), Ing. Dagmar Zieglerová (ZO ČSOP Nyctalus, netopýři), Klára Vodičková Nevečeřalová (Bad-Kitty, chov, psychologie a výchova koček), RNDr. František Šusta, Ph.D. (profesionální trenér zvířat), MVDr. Sebastian Franco (veterinární klinika VetExotic, exotická zvířata – ptactvo, plazi, savci), Ing. Zuzana Pokorná, Ph.D. (Záchranná stanice hlavního města Prahy, volně žijící živočichové), Gabriela Mařáková Železná (Chovatelská archa), Hana Böhme (výcvik psů v Africe proti pytlákům a pašerákům živočišných komodit) a dalších profesionálů z různých oborů. Připraven je také křest knihy „Zachráněný koník“ pro děti o kobylce Luně, kterou vydává nakladatelství Fragment, s nímž Nadace na ochranu zvířat spolupracuje. Knížku pokřtí v pátek 14. dubna v 15.00 hod. patronka nadace Markéta Schimmerová Procházková. Již tradičně budou v programové nabídce veletrhu Umisťovací výstava koček z útulků, pořádaná ve spolupráci s Kateřinou Kašparovou a jejím e-zinem HAF & MŇAU, a výstava hlodavců (morčat, potkanů, králíků) nebo ukázky sportovní disciplíny a agility parkur Králičí Hop ve spolupráci s Ladou Šípovou Krejčovou. K novinkám letošního veletrhu bude patřit např. veterinární poradna (příp. i ambulance) VetExotic – MVDr. Sebastiana Franca, která bude návštěvníkům veletrhu poskytovat bezplatnou poradnu pro chovatele exotických zvířat.

 

Srdečně vás zveme na páteční slavnostní křest knížky pro děti Zachráněný koník z nakladatelství FRAGMENT

Křest se uskuteční za účasti Markéty Schimmerové Procházkové – zpěvačky, herečky a také patronky Nadace na ochranu zvířat a velké milovnice zvířat.

Jsme moc rádi, že se Markéta Schimmerová Procházková ujala role kmotry knihy pro děti s názvem Zachráněný koník, spisovatelky Jany Olivové, kterou právě vydalo Nakladatelství Fragment a na níž nadace spolupracovala.

Slavnostní křest knihy se uskuteční na akci veletrh FOR PETS 2023 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech v pátek 14. dubna od 15:00 na pódiu haly 5B za účasti kmotry knihy Markéty Schimmerové Procházkové, zástupců nakladatelství Fragment a Nadace na ochranu zvířat. Na křest knihy vás společně a srdečně zveme. 🎉🍾🐴 Knížku si budete moci i pořídit a nechat podepsat na následující autogramiádě u naše stánku.

🎵 V současné době Markétu Schimmerovou Procházkovou můžete vidět v Divadle Lucie Bílé v komediálním muzikálu Maminy nebo v Hudebním divadle Karlín v americké muzikálové komedii Sestra v akci, a premiérově v komedii Nohy vzhůru v Divadle Metro. Nedávno měl premiéru i její společný duet s videoklipem MAKY – písničky Když lásku mám.
fotografie: archiv Markéty Schimmerové Procházkové, ©Petr Horník
 
Video pozvánka na křest knížky pro děti Zachráněný koník

 

PŘEDSTAVENÍ ÚČINKUJÍCÍCH PROGRAMU FOR PETS 2023

 

PET–MEDIC záchranná služba veterinární 

zajišťuje non-stop provoz rychlé záchranné služby v regionech Praha a střední Čechy. Je členem Integrovaného záchranného systému Praha. Poskytuje zdravotnickou pomoc a pietní služby. Předvede ukázky první pomoci psům.

Záchranná brigáda kynologů Praha (ZBKP)

Je pobočným spolkem Svazu záchranných brigád kynologů ČR. ZBKP, je organizací registrovanou Ministerstvem vnitra ČR a je začleněna do integrovaného záchranného systému ČR.

V rámci své hlavní činnosti provádí výcvik záchranářských psů (a jejich psovodů) a se speciálně vycvičenými psy pomáhá při vyhledávání pohřešovaných osob v rozsáhlých i těžko prostupných terénech, osob zavalených v sutinách a prohledávání vodních ploch za účelem nalezení utonulé osoby. Úzce spolupracuje s Hasičským záchranným sborem ČR, Policií a ostatními složkami záchranného systému. Někteří členové jsou atestováni nejen pro nasazení v ČR, ale i pro zahraniční  mise.

V rámci ukázek předvedou psovodi Záchranné brigády kynologů Praha poslušnost, překonávání překážek a základy nácviku vyhledávání osob.

V průběhu ukázek budou diváci seznámeni s činností Záchranné brigády kynologů Praha. Mezi ukázkami si mohou zájemci  se svými psy vyzkoušet pod dozorem speciální překážky.

Celní správa ČR – Celní úřad pro hl. město Prahu

Kynologie je důležitou součástí Celního úřadu pro hl. město Prahu.  Práce psovodů a psů probíhá ve velmi rušnému a náročném prostředí mezinárodního letiště. Celní úřad má k dispozici speciálně vycvičené psy na různé komodity: omamné a psychotropní látky, tabákové výrobky, Covid-19, exempláře a produkty z ohrožených druhů zvířat a rostlin  (CITES) a finanční hotovost. Návštěvníci veletrhu FOR PETS shlédnou ukázky vyhledávání různých komodit speciálně vycvičenými psy  https://www.celnisprava.cz/celni-urad-pro-hlavni-mesto-prahu/

https://www.celnisprava.cz/vycvikove-zarizeni-sluzebni-kynologie



RNDr. František Šusta, PhD.

Trenér zvířat s dlouholetými zkušenostmi s prací s různými druhy zvířat v zahraničí i v pražské ZOO, autor mnoha článků a knih, konzultant a protagonista televizních pořadů. Od roku 2012 vede semináře a praktické lekce především pro majitele psů a koní, ale i koz a dalších druhů zvířat. Přes semináře a praktické tréninky, články i publikace, televizní a jiné formáty pořadů šíří metodiku tréninku zvířat pozitivním posilováním. Hledá stále nové a lepší metody, jak soužití lidí a jejich svěřenců udělat co nejlepší pro obě strany a jak to, co člověk od zvířat chce, dosáhnout cestou rozhovoru a porozumění místo nátlaku a drilu.

Je členem České a slovenské etologické společnosti a několika odborných organizací sdružujících trenéry zvířat, např. Animal Behavior Management Alliance a International Marine Animal Trainers´ Association.

V rámci doprovodného programu veletrhu FOR PETS představí návštěvníkům, že pracovat a posilovat tak vzájemný vztah lze s jakýmkoliv druhem živočicha. Hosty mu budou zvířata, která své dovednosti předvedla také před světly televizních kamer. 



Tereza Dědková, Šimona Drábková – Dogdancing

ukázky sportovní disciplíny Dogdancing (tanec se psem) – sestavy tanečních kroků, cviků a triků na hudbu podle stylu sestavy (Heelwork to Music nebo Freestyle).

Sestavy bývají tematicky laděné, psovodi tančí v kostýmech, sestavy mají choreografii a představují určitý příběh.

Dogfitness – Haf Bez Obav

Ukázky cvičení dogfitness. Návštěvníci se psy si mohou cvičení pod vedením vyzkoušet.

Haf Bez Obav – Psí škola sídlící v Praze 5 Stodůlkách zaměřená na budování harmonického vztahu člověka se psem. Nabízí výchovu a výcvik, psí sporty (agility, Dog Puller, Dogdancing, aj.) a provozuje psí hotel.

CzechBlack – Dogfrisbee

Míša a Yvona Androvy se svým týmem předvedou ukázky sportu Dogfrisbee, kdy  podle určitých pravidel psi chytají a přinášejí létající disky – frisbee. Zároveň návštěvníkům poradí, jak a kde s tímto sportem začít, pro koho je vhodný a co obnáší, poradí při výběru správných disků. http://www.czechblack.com/

U Františka, z.s. – Víceúčelové zařízení Borovno – Agility

Zájmový spolek působí od roku 2011. Provozuje Útulek pro psy, hotel pro psy, výukové a výcvikové centrum, organizuje besedy, sociální a aktivizační činnosti aj. Na veletrhu FOR PETS členové spolku předvedou ukázky Agility – překonávání parkuru s překážkami. Diváci se psy si budou moci překážky pod dozorem jejich instruktorů vyzkoušet.  http://ufrantiska.cz/

Hersenwerk – Helena Pozníčková Hejzlarová, Šimona Drábková

Hlavolamy pro psy nejsou cílem, jsou cestou, na jejímž konci je spokojenost, klid, soustředění, sebeovládání a relaxace psa. Jsou vhodné pro každého psa. Ukázky hlavolamů a různých způsobů, jak zabavit psa formou hry.

Obedience a Rally Obedience – Ivana Šimůnková, Kristýna Másilková

Ivana Šimůnková – Obedience

Ukázka obedience, čtvrtek 13. 4. v 16:00 hod. Obedience je sport, takový koktejl psích sportů, kde tým předvádí dovednosti jako je chůze u nohy, práce na dálku, vyslání vpřed, aportování, skoky, pachové práce. Vše zaměřeno na přesnost. Každý centimetr se počítá. Trochu aktivita pro blázny.  Ukázky a nácvik jednotlivých obedience cviků vám předvede pestrá skupinka pejsků. Obedience je totiž sport pro všechny! Velikosti překážek a aportů se vždy přizpůsobují velikosti psa. Uvidíte stafbulku Malvínku, kraťandu Korejše, australáky Donnieho a Kajapo, borderku Arwen. Pro ukázku nejtěžších obedience cviků jsme vybrali naše nejmenší, největší bombarďáky-jorkšírku Lilinku a JRT Terýska. Komentovat bude Ivana Šimůnková, která se tomuto sportu věnuje 10 let jako aktivní závodník, trenér a organizátor mezinárodních seminářů. Za tuto dobu získala několik významných zkušeností a titulů, např. 5x start na MS, Mistr ČR, Kynolog roku Obedience. 

Obedience – Ukázky sestav cviků určité posloupnosti a obtížnosti – „vysoká škola poslušnosti“.

Rally Obedience – nový sport, spočívající v provedení sestavy cviků a triků na trati (parkuru) podle úkolů uvedených na jednotlivých kartách rozmístěných na trati.

 

Nosework – Anna Malířová

Nosework je relativně nový psí sport založený na vyhledávání specifického pachu, které probíhá ve čtyřech různých terénech – urban, nature, water a discrimination. Jako specifický pach se v České republice používá pach skořice a pomerančové kůry, jakožto civilních a lehce dostupných látek pro pachovou práci. Nosework je sport a zábava opravdu pro každého pejska. Posláním tohoto sportu je zábava a využívání přirozených schopností psů. Cílem hry je zabavit pejska a rozvíjet jeho schopnosti. Nosework na špičkové úrovni vychází z metodiky  pozitivního posilování. Nátlakem zde psovod moc nedosáhne. Vedlejším produktem tohoto tréninku je upevňování vztahu psovod-pes. Jen ta dvojice, která je dobrý tým může mít při noseworku výsledky. Ukázku noseworku předvede Anna Malířová, oficiální instruktor a rozhodčí Nosework CZ z.s. a její tým z Čucháme.cz

Nosework – Šimona Drábková

Hledání a označování specifického pachu (pomerančová kůra, skořice) na principu práce psů vyhledávajících drogy a jiné komodity.

 

Fretky Boleslav, z.s.

Jejich stánek na veletrhu FOR PETS určitě nepřehlédnete a dlouho se u něj zastavíte. Fretky vždy zaujmou stejně jako pódiová vystoupení s povídáním o fretkách z Útulku Fretky Boleslav. Od zástupců nejstaršího a největšího útulku pro nalezené fretky se dozvíte vše o této lasicovité šelmě, jak se o ni správně starat, na co se připravit. Dozvíte se také, s čím vám mohou pracovníci spolku Fretky Boleslav pomoci, nebo jak fretku můžete adoptovat apod. Poradit se budete moci i v jejich stánku na veletrhu, kde si s vámi rádi s fretkami o fretkách povídat. Pořídit si u nich budete moci i speciální vybavení pro vaše fretčí miláčky – hamaky a pelíšky, tunely, kšírky, pasty, pamlsky, a další.   https://www.fretkyboleslav.cz



Holubi v nouzi – Kateřina Brabencová

Spolek Holubi v nouzi vznikl za účelem pomoci holubům domácím, kteří trpí v městském prostředí mnoha různými způsoby. Jeho cílem je vybudovat samostatnou záchrannou stanici pro tyto opeřence. Nejsou totiž klasickým volně žijícím živočichem a tudíž nespadají do péče záchranných stanic pro volně žijící živočichy a útulky pro domácí zvířata nejsou na jejich péči přizpůsobeny. Nabízí městům i soukromým subjektům koncept městského holubníku, který je jedinou humánní metodou regulace holubí populace.  https://holubi-v-nouzi.webnode.cz/

Exotic snails Romana Šmírová

Původem grafička vyměnila slunnou Kalifornii za pražské Chabry, kde zcela nečekaně objevila svoji ztracenou dětskou lásku – šneky. Z několika skromných kousků, které zdobily společnou kancelář, jich bylo brzy několik desítek, pak stovek. Dnes se chovu především afrických ulitnatých plžů (v Česku většinou označovaných jednoduše jako oblovky) intenzivně věnuje už přes deset let a dávno přestala počítat, kolik jich vlastně má. V jejím chovu lze nalézt i opravdu raritní druhy. Je součástí neoficiálního programu, který usiluje o uspokojení vysoké poptávky po atraktivních malajských druzích pomocí adaptovaných odchovů nikoliv obtížně udržitelných odchytů z volné přírody. Díky rozšíření zahraničních kontaktů letos také plánuje pokračovat ve spolupráci s brněnskou veterinární univerzitou ohledně jejich výzkumu parazitů.

Účastníkům veletrhu chce představit krásu šneků a ukázat jim, že je škoda, že je šnek zatím nepochopené a nedoceněné zvíře. https://www.exoticsnails.eu/

Specializovaná organizace chovatelů morčat a Specializovaná organizace chovatelů potkanů

Specializovaná organizace chovatelů morčat a Specializovaná organizace chovatelů potkanů jsou pobočné spolky Českého svazu  chovatelů, z.s. přímo řízené Ústřední odbornou komisí chovatelů hlodavců. Komise vede plemennou knihu registrovaných hlodavců, vydává vzory průkazů původu. Organizace pořádají výstavy, realizují vzdělávací činnost pro své členy i veřejnost.  

V rámci doprovodného programu veletrhu představí organizace chov morčat a jiných drobných hlodavců (potkani, osmáci, krysy obrovské) včetně toho, pro koho jsou tyto druhy vhodné a jaké podmínky jim musí chovatel doma zajistit.  Na veletrhu budou organizovat také specializované výstavy morčat a potkanů. https://www.klubmorcat.cz/ 

 

Lucky Bull Team – Daniel Žďárský

Daniel Žďárský se věnuje kynologii již od útlého mládí, kdy v roce 1998 začal trénovat s prvním psem typu bull & terrier. Věnuje se převážně bull sportům, zabývá se také základním výcvikem, věnuje se i jiným sportovním aktivitám (coursing, bikejoring, canicross aj.). Se svými psy dosáhl mnoha úspěchů v závodech, na různých sportovních soutěžích a mistrovstvích, zkouškách i výstavách v ČR i zahraničí. V roce 2002 spolu s přáteli založil Lucky Bull Team (LBT) a začal pořádat Staff Bull Shows – sportovní přehlídkové akce věnované bull & terrier psům a bull sportům.  Na veletrhu FOR PETS představí ukázky bull sportů. https://www.bullsportycz.cz

Asociace chovatelů miniaturních koní – Jarmila Podzemská 

Předvede ukázky práce s minikoňmi, krásu a možnosti využití tohoto zajímavého plemene. Více info zde:  https://www.achmk.cz/

Český klub majitelů prasátek chovaných v domácnosti

Přednášky a pódiová vystoupení o chovu prasátek, o tom, jak zajistit dobré podmínky a kvalitní péči v domácnosti. Návštěvníci se pravděpodobně setkají i s fešákem Hubertem, známým ze zábavné televizní show o zvířatech.

Společnost LAGUNA, z.s. – papoušci

V záchranné stanici pro exotické papoušky pomáhají papouškům v nouzi již 20 let. Současně poskytují poradenství pro chovatele, od nároků chovu tohoto exotického ptactva přes výživu až po socializaci a etologii papoušků. Ve Společnosti Laguna se zaměřují především na velké druhy papoušků – ara, kakadu, žako, amazoňan, eklektus. O jejich zkušenostech a praxi budou mít v rámci doprovodného programu veletrhu přednášky a ukázky/pódiová vystoupení i s papoušky. https://www.spolecnostlaguna.cz/cs/

Ježko africký v núdzi – Simona Linková

Naše dlouholetá spolupracovnice Simona Linková představí v rámci doprovodného programu veletrhu FOR PETS nejen exotické ježky, ale také soukromý slovenský projekt Ježko africký v núdzi, na kterém se spolupodílí.

Ten se věnuje především boji proti nekontrolovatelných chovům a množírnám. Přijímá také opuštěné a zraněné ježky, kterým poskytuje azyl než se dostanou do adopce. Spolek pořádá semináře a vzdělává veřejnost o správné péči afrických ježků.  https://jezkonaslovensku.webnode.cz/



ZO ČSOP Nyctalus – netopýři – Ing. Dagmar Zieglerová

Návštěvníci veletrhu se mohou těšit na vyprávění nejen o tajuplném nočním životě netopýrů. Dagmar Zieglerová ze sdružení dobrovolníků ZO ČSOP Nyctalus o těchto výjimečných tvorech povypráví, představí, jak žijí, co ohrožuje netopýři kolonie, jak řešit problémy s netopýry. Ve svém stánku ZO ČSOP Nyctalus poradí, co třeba právě s nalezenými netopýry. Spolek se zabývá ochranou netopýrů, zejména péčí o nalezené netopýry na území Prahy a chovem hendikepovaných netopýrů za účelem širšího vzdělávání veřejnosti. Podílí se na vědecko-výzkumných programech.

Klára Vodičková Nevečeřalová Bad-kitty

Certifikovaná specialistka na chování a trénink koček s více než desetiletou praxí. Předtím osm let pracovala jako trenérka zvířat v ZOO Praha. V současné době známá z televizního pořadu Kočka není pes, kde klientům pomáhá s vyřešením problémového chování jejich koček. Návštěvníky seznámí s přirozenými potřebami koček a s řešením problémů souvisejících s jejich chováním. Více zde: https://www.bad-kitty.cz/

RNDr. František Šusta, PhD. – Trénink zvířat pozitivní metodou (ukázky se zvířaty)

Trenér zvířat s dlouholetými zkušenostmi s prací s různými druhy zvířat v zahraničí i v pražské zoo, autor mnoha knih a konzultant televizních pořadů, Přes semináře, praktické tréninky, články i knížky šíří metodiku tréninku zvířat pozitivním posilováním. Hledáme stále nové a lepší metody, jak soužití lidí a jejich svěřenců udělat co nejlepší pro obě strany a jak to, co člověk od zvířat chce, dosáhnout cestou rozhovoru a porozumění místo nátlaku a drilu. Více zde: https://www.treninkjerozhovor.cz/c_cz/762/o-nas/

 

MVDr. Sebastian Franco – VetExotic – veterinární poradna a ambulance pro chovatele 

Specialista, absolvent pracovní stáže v Mnichově na klinice ptáků, plazů, obojživelníků a okrasných ryb (Clinic for Birds, Reptiles, Amphibians and Ornamental fish) a kurzu pokročilé medicíny a aviární – exotické ortopedické chirurgie v Great Western Exotics Swindon, UK.  Provozuje veterinární kliniku VetExotic, která se specializuje na exotická zvířata, výjezdové služby, zabezpečuje odborný dozor terarijních burz (Terrabazar) a výstav exotických zvířat. Je aktivním členem a pohotovostním lékařem záchranné stanice pro papoušky Společnost Laguna.  Kromě přednášky o tom, jak pečovat o exotická zvířata, na veletrhu bude poskytovat poradnu. Více info a kontakty: https://vetexotic.cz/cs/

Gabriela Mařáková Železná – Chovatelská archa

Filozofií projektu Chovatelská archa je symbióza člověka a zvířete tak, aby nebyl příliš omezen život ani jednoho z nich. Předpokladem je vytvořit v domácích podmínkách pro zvíře co nejpřirozenější prostředí. Zvíře se pak odmění tím, že nás o svém životě mnohé naučí. Záleží jen na vnímavosti jeho majitele. Představí celý projekt a činnost.

Chovatelská poradna – Chystáte se pořídit domácího mazlíčka, ale váháte s volbou, který by byl pro vás nebo vaše děti nejvhodnější? Gabriela Mařáková Železná vede výukové edukativní centrum pro školky a školky Chovatelská Archa. Kromě toho sama drobné savce, ale i jiná zvířata odchovává. Názorně tedy přímo v kontaktu se zvířaty může děti i rodiče seznamovat s tím, co obnáší pořízení si zvířátka, a jak se o něj pak starat. Ve stanu Chovatelské Archy poradí návštěvníkům s výběrem domácího mazlíčka a zmíní úskalí, která jsou s konkrétními druhy spojována.  Více informací zde:  https://chovatelska-archa.cz/

Bc. Kateřina Štiblická MSc. – přednáška Agrese koček: hrají si, nebo se perou?

Klinická kočičí behavioristka Bc. Kateřina Štiblická MSc. řeší problémové chování koček – od čůrání mimo po agresi. Spolupracuje s veterináři, věnuje se přednáškové činnosti a publikuje články i vyjádření v médiích. Mentoruje studenty i profesionály z oboru.

Je první českou absolventkou magisterského oboru Klinické chování zvířat na univerzitě v Lincolnu, který má jako jediný ve Spojeném Království akreditaci od ASAB. Učila se přímo od Daniela Millse, předního evropského odborníka a autora mnoha vědeckých a odborných publikací (BSAVA a další).

Na veletrhu bude mít přednášku – Agrese koček: hrají si, nebo se perou?

Hana Böhme – výcvik psů v Africe proti pytlákům a pašerákům – Malina pro slona

Cvičí psy na vyhledávání pašované slonoviny, šupin luskounů, bushmeatu a jiných výrobků z ohrožených zvířat. Pomocí vycvičených psů přispívá k záchraně ohrožených druhů zvířat. V africkém Kongu cvičí již 2. generaci psů. Je zakladatelkou a výcvikářkou školy pro psy For Detection And Protection z.s. Ve své přednášce povypráví, jak takový výcvik probíhá, a jaká má zkušenosti přímo z Afriky.

Králičí hop – Lada Šípová Krejčová – Český svaz chovatelů – Klub králičí hop

Sport, při kterém králík na postroji zdolává speciální skokové překážky. O králičím hopu, aneb jak začít a učit králíka skákat i co všechno k tomu potřebujete, včetně doporučení jak se tomuto králičímu sportu věnovat, se dozvíte od Lady Šípové Krejčové

Záchranná stanice hl. města Prahy

Zařízení při organizaci Lesy hlavního města Prahy zajišťuje péči o volně žijící živočichy na území hlavního města Prahy od roku 2012. Do letošního roku stanice, která ročně pomůže okolo 5 000 zvířatům v nouzi, sídlila v Jinonicích. V letošním roce byla započata rekonstrukce a v Jinonicích vyroste nová moderní stanice. Zástupci stanice představí čím vším se zabývají, jakým zvířatům nejčastěji pomáhají i to, jak lidé mohou sami přispět k tomu, aby zvířata pomoc nepotřebovala. Lesy hl. města Prahy spravují také několik zookoutků (v Malé Chuchli, v Hostivaři, v Kunratickém lese), kde se mohou lidé se zvířaty seznámit tváří v tvář.

Záchranná stanice pro živočichy ČSOP Vlašim

Záchranná stanice Vlašim pod ZO ČSOP Vlašim zajišťuje pomoc volně žijícím živočichům v nouzi na území jihovýchodně od Prahy. Každoročně přijme přes 1000 zvířat. Kromě přímé pomoci zvířatům v nouzi zajišťuje také ekologickou výchovu a osvětu veřejnosti – mj. v areálu paraZOO, který je nejmenší zoologickou zahradou v ČR a jeho obyvateli jsou zejména bývalí pacienti záchranné stanice, kteří se již nemohli do volné přírody vrátit. 

V rámci programu veletrhu FOR PETS  se veřejnosti představí činnost záchranné stanice, její nejčastější i nejkurióznější pacienti a zástupci stanice také seznámí návštěvníky veletrhu s tím, jak každý může přírodě a zvířatům pomoci svými aktivitami.  https://www.zvirevnouzi.cz/zachranne-stanice/vlasim/

 

ZMĚNY PROGRAMU A ÚČINKUJÍCÍCH JSOU VYHRAZENY. 

Vstupenky zakoupíte na webu pořadatele ABF, a.s. https://vstupenky-pva.cz/for-pets-2023?_ga=2.172292266.867571106.1677760651-830811228.1677760651

Místo konání: PVA EXPO PRAHA

 

Doprovodný program ke stažení (změna programu vyhrazena)

 

Text: Eva Hodek, tým Nadace na ochranu zvířat. Fotografie: Petr Šubrt, Ondřej Karaffa, Dominika Petrlíková, archiv Nadace na ochranu zvířat, archiv účastníků

 

 

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.