Se psem do zoo? Proč ne!

Které z českých zoologických zahrad umožňují návštěvu se psem a za jakých podmínek: 

1/ ZOO Praha

https://www.zoopraha.cz/navsteva/sluzby-navstevnikum/6-do-zoo-se-psem

2/ Safari park Dvůr Králové

https://safaripark.cz/cz/naplanuj-si-navstevu/#i2421717

3/ ZOO Ústí nad Labem

https://www.zoousti.cz/chcete-vedet-vic/navstevni-rad/page/navstevni-rad-pro-majitele-psu

4/ ZOO Olomouc 

https://www.zoo-olomouc.cz/vstupne

Každého majitele čtyřnohého přítele jistě potěší zpráva, že psi jsou u nás srdečně vítání. Váš pejsek může do zoo po zaplacení vstupného, které pro psa činí 100 Kč. Pro bezpečí zvířecích obyvatel zoo i ostatních návštěvníků je potřeba, aby u psa nechyběl nasazený náhubek. Pouze u pavilonů a průchozích výběhů (klokani, makaci) Vás žádáme, abyste do nich vstupovali bez psa. V pavilonech by setkání němých tváří totiž nemuselo být němé a hlasité projevy by mohly způsobit mezi zvířaty neklid. Jistě na vás Váš pejsek rád počká, a aby se mu čekání zpříjemnilo, připravili jsme pro něj speciální místa, kde může zahnat žízeň. Při platbě vstupného si můžete také na našich pokladnách vyzvednout sáček pro případ potřeby úklidu po vašem čtyřnohém příteli. 

5/ ZOO Brno

Vstup psů do areálu zoo je povolen po zakoupení platné vstupenky v doprovodu osoby starší 15 let. Pes je v celém areálu veden na vodítku.  

6/  Zoopark Chomutov

Do areálu zoo můžete vstoupit se psem. Psi musí být vedeni na pevném vodítku, aby nerušili nebo neohrožovali návštěvníky, chovaná zvířata či provoz zoo. Psi nesmí vstupovat do pavilónů a průchozích voliér. Do interiéru restaurace je povolen vstup pouze vodicím a asistenčním psům. Návštěvník je povinen zajistit, že pes je řádně očkovaný, což musí být schopen na vyžádání prokázat odpovídajícím způsobem. Jeden dospělý návštěvník může vstoupit do areálu s jedním psem. V případě odložení psa musí mít pes pevný náhubek. Držitel psa je odpovědný za případná poranění zvířat, jiných psů i osob. Ostatním zvířatům je vstup do areálu zakázán.

7/ ZOO Chleby

Vstup se psy (bez ohledu na velikost a způsob pohybu) je aktuálně umožněn pouze do nové části, do staré části zahrady psi nesmějí. Jiná zvířata nejsou z bezpečnostních a veterinárních důvodů povolena. 

8/ ZOO Vyškov

Vstup pro Vaše psí miláčky je povolen, ovšem při dodržení běžných bezpečnostních opatření, hlavně u větších plemen, nutnost použití náhubku a vodítka. Vstupné 20,-

9/ Krokodýlí zoo Protivín

Vstup se psy povolen zdarma. 

10/ ZOO Plasy

Vstup do areálu zoologické zahrady je možný také se psy (poplatek za jednoho psa je 50,- Kč), kteří musejí být po celou dobu prohlídky na pevném vodítku, vedeni chovatelem tak, aby pes neohrožoval a jinak nenarušoval ostatní návštěvníky zoologické zahrady a chovaná zvířata. Chovatel může být vyzván zaměstnanci zoologické zahrady k předložení dokladu (očkovací průkaz, mezinárodní očkovací průkaz, pas zvířete v zájmovém chovu) s platnou vakcinací doprovázeného psa.

11/ ZOO Tábor

Vstup do areálu se psy je možný pouze v případě, že je má jejich majitel na vodítku a jsou plně ovladatelní. Volný pohyb psů, jakož i dalších zvířat po areálu je přísně zakázán.

Text: Nadace na ochranu zvířat, Pavla Dorničová. Foto: Alexa, Pixabay.com

 

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.