Přednáška: Vznik, původ a vývoj plemen psů v souvislosti s jejich uplatněním a začleněním v dnešní společnosti

Vladimíra Tichá

Vznik, původ a vývoj plemen psů v souvislosti s jejich uplatněním a začleněním v dnešní společnosti

Uvažujete o pořízení psího parťáka? Nejste si jisti, jaké plemeno se k Vám a Vašemu životnímu stylu hodí? Nebo už psa máte a rádi byste věděli, proč se chová právě takto a ne jinak?
Právě pro Vás je určena přednáška paní Vladimíry Tiché o výběru štěněte s ohledem na vznik, vývoj a původ plemene
Dozvíte se o domestikaci, původu a vzniku plemen v době dřívější i dnešní, o účelu, pro která byla jednotlivá plemena (a skupiny plemen) šlechtěna a o vlivu, jaké má jejich původní uplatnění na jejich vlastnosti i v současné době.

Uvědomíte si, proč je důležité se o tyto informace i dnes zajímat a také si uděláte určitou představu o tom, co Vás se psem čeká.

Psi paní Vladimíru Tichou provázejí od dětství a ovlivnili i volbu povolání. Vystudovala střední veterinární školu a s drobnými přestávkami se živí od roku 1967 v tak zvané malé praxi, která je zaměřena převážně na psy a kočky. V současné době pracuje ve veterinární laboratoři LABVET. Od roku 1971 chovala lakeland teriéry. V kynologii v průběhu let zastávala a stále zastává různé funkce, od poradkyně chovu přes posuzování exteriéru psů až po tiskovou mluvčí Českomoravské kynologické unie. Dlouhodobě spolupracuje s Nadací na ochranu zvířat. Publikuje v kynologických časopisech a napsala publikaci zaměřenou na chov psů – Malou školu pro začínající chovatele a spolu s manželem pak Atlas psů loveckých plemen. Velmi ji zajímá původ jednotlivých plemen a jeho dopad na současné soužití člověka a psa a také stále stoupající význam psa v oblasti sociální.

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.