SVĚTOVÝ DEN ZVÍŘAT 2018

Nadace na ochranu zvířat pořádala v pátek 28. září 2018, od 11 do 18 hodin, v parku Na Pankráci (Praha 4) oslavu mezinárodního svátku zvířat – SVĚTOVÝ DEN ZVÍŘAT 2018Akce se konala pod záštitou Ing. Zdeňka Kováříka, místostarosty MČ Praha 4 a za finanční podpory této městské části.

Nadace na ochranu zvířat připravila zajímavý a bohatý program Světového dne zvířat, zaměřený na soužití a vzájemný vztah lidí a zvířat. Součástí programu byly mimo jiné ukázky volnočasových, zájmových a sportovních aktivit se psy (např. dogdancing, agility, dogfrisbee, treibball, dog puller, aj.), ukázky práce záchranné zdravotnické služby veterinární (PET-MEDIC) či ukázky práce a výcviku asistenčních, vodicích, signálních nebo také záchranářských psů (Pestrá, o.p.s.; Záchranná brigáda kynologů Praha), dále ukázky práce útvaru psovodů Celní správy hl. m. Prahy.

Programovou novinkou akce byl PET FAMILY – centrální registr zvířat, do něhož lze bezplatně registrovat nejen psy a kočky, ale také hlodavce, později i jiné druhy zvířat v zájmovém chovu. Registr nabízí také chytrou mobilní aplikaci (nejen) pro ztráty a nálezy zvířat a poskytuje mnohem více služeb než pouze evidenci zvířat, a to nejen pro majitele, ale také pro útulky, veterinární lékaře a zařízení, chovatelské stanice, profesní a zájmové organizace, města a obce.

Návštěvníci akce měli příležitost shlédnout živé netopýry (ZO ČSOP Nyctalus), dravé ptáky a jiné volně žijící živočichy ze záchranných stanic (Záchranná stanice lesy hl. m. Prahy; Stanice Pavlov, o.p.s.), dále také prasátka chovaná v domácnosti (Český klub majitelů prasátek chovaných v domácnosti, z.s), ježky (Klub chovatelů ježků, z.s. ) nebo holuby (Českomoravský klub chovatelů poštovních holubů).  

Divácky atraktivní byly také přehlídky / ukázky miniaturních a fríských koní nebo Staff Bull Show – ukázky sportovních disciplín pro bull plemena psů, které předvede Lucky Bull Team pod vedením Daniela Žďárského.

V rámci programu akce proběhla charitativní sbírka chovatelských potřeb pro psy a kočky v útulcích. Součástí programu byla adopční nabídka psů, hlodavců a koček z útulků.

Na akci jste se mohli zúčastnit soutěží, zábavných her a vědomostních kvízů pro děti, dospělé i psy a využít odbornou bezplatnou poradnu Nadace na ochranu zvířat.

Již tradičně byla akce propojena s největším srazem bull plemen psů v ČR, jehož pořadatelem je časopis HAF & MŇAU (mediální partner nadace). Letos byl pořádán již V. REKORD BULL SRAZ, který překonal loňský rekord bull psů registrovaných na jedné akci – oficiálně zapsaný v České knize rekordů.

Děkujeme časopisu HAF & MŇAU a jeho šéfredaktorce Kateřině Kašparové za spolupráci a mediální podporu akce. Naše poděkování náleží také všem dobrovolníkům, kteří nám nabídli svou pomoc při přípravě a konání akce. Zvláštní poděkování Nadace na ochranu zvířat patří městské části Praha 4 za záštitu a finanční podporu oslavy Světového dne zvířat

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.