FOR PETS 2024 – 14. ročník veletrhu krmiv a chovatelských potřeb pro zvířata

Vidět zblízka metrákové „miniprasátko“ nebo naopak koně o velikosti většího psa, pestrobarevné papoušky, ušaté africké ježky a jiná exotická zvířata (ještěry, hady, želvy), fretky, králíky, morčata, potkany, krysy obrovské, netopýry, dravé ptáky, slepice, kozy a samozřejmě kočky a psy – a to společně na jednom místě můžete už příští týden ve dnech 4.–7. dubna, na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech v rámci veletrhu FOR PETS 2024.

Program letošního veletrhu FOR PETS, který jako každoročně připravila Nadace na ochranu zvířat, spolupořadatel veletrhu, bude opět pestrý, zajímavý, zábavný a akční.

„Program 14. ročníku veletrhu FOR PETS bude (opět) zaměřen nejen na zájmová zvířata – kočky, psy, hlodavce, ale i hospodářská zvířata (prasátka, miniaturní koně, slepice aj.) nebo exotická zvířata (ptactvo, plazy, savce, hlodavce aj.) a v neposlední řadě také na volně žijící druhy (dravé ptáky a sovy, netopýry aj.). Zároveň přinese novinky a trendy v chovu zájmových (i zoologických/exotických) zvířat, v oblasti volnočasových, zájmových a profesních aktivit se zvířaty a také v oblasti péče o zvířata napříč spektrem druhů (pet care a pet food),“ uvádí Eva Marlene Hodek, ředitelka Nadace na ochranu zvířat.

Doprovodný program letošního veletrhu FOR PETS bude moderovat Vladimír Procházka, reportér CNN Prima NEWS.

Nadace na ochranu zvířat ve svém prezenčním stanu představí své aktivity, projekty a kampaně, návštěvníkům veletrhu bude poskytovat bezplatnou chovatelskou poradnu. Pro návštěvníky veletrhu připravuje nadace v rámci doprovodného programu mimo jiné ukázky práce profesních a zájmových organizací jako např. záchranné služby veterinární (Pet-Medic Praha), která bude na veletrhu zároveň zajišťovat veterinární dozor, dále akční ukázky výcviku a práce asistenčních, vodících a signálních psů, záchranářských psů nebo ukázky práce a výcviku psů Celní správy ČR. Na programu opět budou ukázky sportovních, zájmových a volnočasových aktivit se psy – např. dogdancing, dogfitness, dogfrisbee, hoopers, hersenwerk, obedience, nosework a mnohé další. Po celé čtyři dny veletrhu budou moci návštěvníci sledovat programové akční ukázky organizací a jednotlivců pracujících se zvířaty, pódiová vystoupení odborníků a prezentace organizací pečujících o zvířata napříč spektrem druhů.

V rámci programu jsou připravena také pódiová vystoupení odborníků, k nimž patří mj. Ing. Renata Masopustová, Ph.D. (ČZU v Praze, Zoorekvalifikace, exotičtí savci), Ing. Dagmar Zieglerová (ZO ČSOP Nyctalus, netopýři), Klára Nevečeřalová (Bad-Kitty, chov, psychologie a výchova koček), RNDr. František Šusta, Ph.D. (profesionální trenér zvířat), MVDr. Sebastian Franco (veterinární klinika VetExotic, exotická zvířata – ptactvo, plazi, savci), MVDr. Martina Načeradská (veterinární lékařka a chovatelka koček), Ing. Zuzana Pokorná, Ph.D. (Záchranná stanice Lesy hlavního města Prahy, volně žijící druhy), Gábina Mařáková (Chovatelská Archa), Ing. Pavel Bradáč (kynolog a specialista na problémové chování psů), Filip Kounek z organizace Chráníme mořské želvy, z.s., Mgr. Markéta Lukavská (odbornice na mezidruhovou komunikaci), Tomáš Förchtgott zastupující Horse Emergency (záchrannou službu pro koně a jiná velká zvířata), Hana Böhme (výcvik psů v Africe proti pytlákům a pašerákům živočišných komodit) a další profesionálové z různých oborů.

Již tradičně budou v programové nabídce veletrhu Umisťovací výstava koček z útulků, pořádaná ve spolupráci s Kateřinou Kašparovou a jejím e–zinem HAF & MŇAU, dále výstava hlodavců (morčat, potkanů, králíků, krys obrovských) nebo ukázky sportovní disciplíny | agility parkuru Králičí Hop ve spolupráci s Ladou Šípovou Krejčovou. Součástí programu bude také výstava plemen a barevných rázů králíků (Apetit) nebo veterinární poradna (příp. i ambulance) kliniky VetExotic – MVDr. Sebastiana Franca, která bude návštěvníkům veletrhu poskytovat bezplatné poradenství pro chovatele exotických zvířat (ptáků, plazů, savců).

Návštěvníci si budou moci na veletrhu vybrat svého zvířecího společníka, a to v rámci adopční nabídky koček nebo psů z útulků. Ty budou na veletrhu zastoupené ve velkém počtu a na svých stáncích budou nabízet kromě možnosti adopce také prodej charitativních předmětů, jejichž koupí lidé přispějí na péči o jejich zvířecí svěřence.

Účastníci, kteří s sebou na veletrh vezmou i svého psího parťáka se budou moci zúčastnit soutěží o hodnotné ceny, nebo si vyzkoušet některé psí sporty (dog puller, dogfrisbee, dogfitness, hoopers aj.).

Pro v pořadí již 14. ročník veletrhu připravila Nadace na ochranu zvířat ve spolupráci s partnerskými organizacemi jako každoročně novinky FOR PETS.

Na letošním veletrhu se jako novinka FOR PETS v hale č. 7 představí v České republice (dosud) nový sport Hobby Horse nebo také Hobby Horsing. Pořadatelem Hobby Horse na veletrhu FOR PETS (2024) je Asociace chovatelů miniaturních koní, s níž Nadace na ochranu zvířat spolupracuje více než 10 let.

Program Hobby Horse na veletrhu FOR PETS bude sestaven z každodenních ukázek jednotlivých Hobby Horse disciplín, jakými jsou parkur, vč. štafetového parkuru, drezura, skok mohutnosti, western trail, polo nebo dostih. A také ukázky kombinovaného parkuru, kdy jedno kolo skáče jezdec s hobby horse (koníkem na tyči) a druhé kolo vede | skáče přes parkur miniaturního koně (American minihorses). Návštěvníci – děti, mládež a třeba i dospělí – budou mít možnost si po všechny 4 veletržní dny vyzkoušet Hobby Horse – parkur se zapůjčenými hobby horses (koníky na tyči) pod vedením instruktorů. V sobotu 6. 4. 2024 proběhnou závody v disciplíně Hobby Horse – parkur a v dalších disciplínách, jakými jsou Hobby Horse – skok mohutnosti nebo dostih. Zájemci (závodníci) se budou mít možnost na závody předem přihlásit prostřednictvím online registrace, přesto bude připraven také závod Hobby Horse – parkur pro předem nepřihlášené | neregistrované zájemce, kteří projeví zájem závodit přímo v den konání Hobby Horse závodů a zaregistrují se přímo na veletrhu v So 6.4. Závody budou probíhat v sobotu 6. 4. 2024 v čase od 11:00 do 16:00, s přestávkami mezi závody v jednotlivých disciplínách. V přestávkách mezi závody budou mít návštěvníci možnost si Hobby Horsing opět vyzkoušet.

Registrace na Hobby Horse závody v jednotlivých disciplínách bude s předstihem otevřena online na internetových stránkách pořadatele – Asociace chovatelů miniaturních koní: https://www.achmk.cz/products/hobby-horse-zavody-6-dubna-2024-praha/.

Další z letošních novinek FOR PETS 2024 jsou křest, prezentace a ukázky (nového) projektu Hurá, máme doma zvíře! – osvětové podcasty, který realizuje Nadace na ochranu zvířat. V rámci projektu HURÁ, MÁME DOMA ZVÍŘE! vzniká sada 10 dílů osvětových audiovizuálních podcastů věnovaných chovu zájmových zvířat s důrazem na rizika spojená s nevhodnou, nesprávnou, nedostatečnou péčí o zvířata v zájmovém chovu. Témata 10 dílů audiovizuálních podcastů se zaměřují na jednotlivé skupiny a druhy nejčastěji chovaných zájmových zvířat v ČR, přičemž zahrnuta jsou i exotická zvířata (exotické ptactvo aj.), jejichž zájmový chov je v tuzemsku na vzestupu.

K radosti spolupořadatelů veletrhu, stejně tak i vystavovatelů a účinkujících programu, příznivců a návštěvníků, veletrh FOR PETS, největší veletrh krmiv a chovatelských potřeb (nejen) pro zájmová (domácí) zvířata, každoročně roste a posiluje. Letošní veletrh FOR PETS bude (nově) probíhat v halách č. 3, 4, 7 a 8 výstaviště PVA EXPO Praha v Letňanech.

Na veletrhu FOR PETS 2024 si najdou to, co je zajímá a co mají v oblibě, návštěvníci všech věkových i zájmových skupin. Věříme, že si návštěvníci kromě nákupů odnesou z veletrhu také nezapomenutelné zážitky a zajímavé poznatky. A to vše s cílem porozumět zvířatům a jejich potřebám tak, aby byl vztah člověk – zvíře prospěšný, spokojený a harmonický.

Online předprodej vstupenek na 14. veletrh FOR PETS: https://shopex.cz/trendy-z-veletrhu/vstupenky-pva/for-pets/.

Těšíme se na setkání s vámi na letošním 14. ročníku veletrhu FOR PETS ve dnech 4.–7. 4. 2024.

Spolupořadateli veletrhu FOR PETS jsou společnost ABF, a.s. a Nadace na ochranu zvířat. Děkujeme společnosti ABF, a.s. za mnohaletou spolupráci a podporu.

Kontakt:

Nadace na ochranu zvířat, E: nadace@ochranazvirat.cz, T: 222 135 460, T: 736 751 354, www.ochranazvirat.cz

Veškeré aktuální informace k doprovodnému programu veletrhu FOR PETS 2024 najdete zde:

Program a medailonky účinkujících programu FOR PETS 2024

FB událost veletrhu FOR PETS 2024

 

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.