Kočičí devatero

Na závěr kočičího týdne pro vás máme dáreček: a

Většinou bývá Desatero, ale protože kočka má „devět životů“, připravili jsme malé Kočičí Devatero: 



Kočičí devatero

 

1) Kočka není falešná

Kočka je svébytná bytost a individualita, která se chová pragmaticky. To ale neznamená, že si nevytvoří intenzivní vztah ke svému člověku, právě naopak. Pokud si s člověkem porozumí, stane se jeho nejlepším přítelem a zůstane mu věrná celý život.


2) Kočka není pes

Kočka ke spokojenému životu nepotřebuje procházky. Pokud bude mít doma dostatečné vyžití, hračky, škrabadla, pobyt venku jí nechybí. Ráda se kouká z okna nebo z balkonu, ale nikam cestovat nepotřebuje.


3) Kočka není vegetarián

Kočky jsou striktnější masožravci než psi, nutně potřebují z masa získávat látky, které si jejich tělo neumí samo vyrobit.

 


4) Kočka není telátko

Ne, kočka opravdu nepotřebuje každý den svou mističku mléka, její tělo ho ani nedokáže strávit. Ráda si ale dá zakysaní výrobky (kefír, jogurt) nebo trochu sýra. 

 

5) Kočka není Santa Claus

Kočka, která chodí ven, občas přinese dárečky, které opravdu nechcete. Přijde se pochlubit mrtvou myší nebo ptákem, bez ohledu na to, že má doma misku plnou těch nejvybranějších dobrot. Nedělá to z hladu, je to její přirozenost. 

 

6) Kočka je gurmán

Kočka si pečlivě vybírá, co vezme do své něžné tlamičky. Samozřejmě v kamarádově misce musí být určitě něco lepšího :-). Co jsem měla včera, přece nebudu jíst podruhé :-).

 

7) Kočka je požitkář

Kočka vždy najde to nejměkčí, nejpohodlnější a nejteplejší místo v celém domě. Samozřejmě také s nejlepším přehledem po okolí.

 

8) Kočka je nejlepší zaměstnavatel

Kočka přesně odhadne, kdy se chcete věnovat nějaké práci nebo zábavě, a ocitne se přesně tam, kde vám tu činnost přeruší (na klávesnici počítače, na knize, na kuchyňské lince…)

 

9) Kočka opravdu NEMÁ devět životů

Ačkoliv jsou kočky obratné, rychlé a šikovné, zranění se jim rozhodně nevyhýbá. Pokud odněkud spadnou, mohou si ublížit, setkání se psem také nemusí dopadnout dobře, zvláště venkovní prostředí skýtá mnoho nástrah a nebezpečí. Dávejte na svou číču pozor! 

 

 

KOČKY NIKOHO to nemají jednoduché, trpí hladem, žízní, úrazy a nemocemi, dennodenně bojují o přežití. Péče o kočky nikoho je pak pro organizace, které zajišťují jejich odchyt, kastrace, adopce, velmi náročná, časově a především finančně. Proto jsme se rozhodli při příležitosti Mezinárodního dne koček (8. 8.) pro speciální srpnovou akci na jejich podporu, a to formou crowdfundingové sbírky na portálu Darujme.

Pomoci tak můžete i Vy, stačí si vybrat částku, kterou chcete kočičky podpořit.

https://www.darujme.cz/kocky-nikoho-a-mezinarodni-den-kocek

Děkujeme, že spolu s námi pomáháte zvířatům. Kočičkám obzvlášť.

 

 



Nadace na ochranu zvířat: text Pavla Dorničová, foto Unsplash Jeanie De Klerk, Koen Eijkelenboom, Pacto Visual

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.