VELETRH FOR PETS 2018

Již 8. ročník veletrhu FOR PETS, největšího veletrhu chovatelských potřeb a krmiv (nejen) pro domácí zvířata proběhl ve dnech 12. až 15. 4. 2018 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

Nadace opět připravila pestrý a zajímavý doprovodný program veletrhu. Návštěvníci se mohli těšit na ukázky práce zdravotnické záchranné služby veterinární, práce útvaru psovodů Celní správy ČR, dále také ukázky výcviku asistenčních, vodicích a záchranářských psů. Zajímavé byly také ukázky sportovních, zájmových a volnočasových aktivit se psy – Dogdancing, Dogfrisbee, Agility, Obedience, Nosework a další. Nesměla chybět ani prezentace útulků pro opuštěná zájmová zvířata a záchranných stanic pro volně žijící živočichy (netopýři, ježci, prasátka a mnoho dalších), přednášky a pódiová vystoupení odborníků. Divácky atraktivní byly ukázky sportovní disciplíny Králičí hop, ukázky miniaturních koní nebo ukázky Staff Bull Show předvedené Lucky Bull Teamem pod vedením Daniela Žďárského.

Novinkou veletrhu FOR PETS 2018 byla veterinární a čipovací ambulance – VETCENTRUM Duchek, která na veletrhu nabízela čipování psů za zvýhodněné ceny, dále také antiparazitika pro zvířata a jejich aplikaci‚ vč. tablet k odčervení a proti klíšťatům, a bezplatnou poradnu v oblasti preventivní péče a výživy.

Další novinkou veletrhu byl PET FAMILY – centrální registr zvířat, který na veletrhu představila naše nadace a do něhož mohli návštěvníci veletrhu bezplatně registrovat svá domácí zvířata – psy a kočky, ale také hlodavce. Návštěvníci se psy, kteří nejsou označeni mikročipem, měli možnost své psy očipovat ve veterinární a čipovací ambulanci a označené psy následně registrovat v PET FAMILY – centrálním registru zvířat.

Již tradičně byla součástí programu umisťovací výstava koček z útulků pořádaná ve spolupráci s časopisem HAF & MŇAU, mediálním partnerem nadace. Chovatelé hlodavců se mohli těšit na specializovanou výstavu morčat a potkanů. Pro návštěvníky se psy byly připraveny zábavné sportovní a dovednostní soutěže o ceny nebo fotoateliér (nejen) pro zvířata. Součástí programové nabídky byla také bezplatná odborná poradna nadace a charitativní sbírka krmiv, pamlsků, chovatelských potřeb a vybavení pro útulky.

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.