VELETRH FOR PETS 2017

Ve dnech 6. 4. až 9. 4. 2017 se nadace účastnila v pořadí již 7. ročníku veletrhu FOR PETS, největšího veletrhu chovatelských potřeb (nejen) pro domácí zvířata v ČR, který se konal v prostorách výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

Veletrh byl zaměřen nejen na zájmová zvířata – kočky, psy, hlodavce, ale také na terarijní a exotická zvířata. Veletrh přinesl novinky a trendy v oblasti krmiv, veterinárních přípravků a chovatelských potřeb.

Nadace je od roku 2011 hlavním partnerem veletrhu FOR PETS a nejinak tomu bylo i v roce 2017. Kromě prezentace vlastní činnosti, projektů a kampaní, připravila nadace v roce 2017 pestrý a zajímavý doprovodný program veletrhu.

Návštěvníci mohli na veletrhu shlédnout mimo jiné ukázky práce zdravotní záchranné služby veterinární (PET-MEDIC), ukázky odchytu zvířat, výcvik asistenčních, vodících a signálních psů (Pes pro tebe, z.s.), záchranářských psů (Záchranná brigáda kynologů Praha), ukázky práce psů Celní správy ČR. Také ukázky zájmových a volnočasových aktivit se psy – např. dogdancing, dogfitness, dogfrisbee, treibball, obedience a mnoho dalšího. Součástí doprovodného programu bylo také představení Českého klubu majitelů prasátek chovaných v domácnosti, z. s. či atraktivní ukázky Staff Bull Show v podání Lucky Bull Teamu.

Nechyběla ani pódiová vystoupení, prezentace a diskuze s odborníky – mezi jinými např. s RNDr. Františkem Šustou, Ph.D. (specialistou na trénink zvířat v ZOO Praha), Ing. Renatou Masopustovou (Česká zemědělská univerzita v Praze), Jan Filipi (chovatel poštovních holubů), Ing. Dagmar Zieglerovou (ZO ČSOP Nyctalus), Klárou Vodičkovou (Bad-Kitty, výchova koček) nebo Hankou Böhme (výcvik psů v Africe proti pytlákům a pašerákům živočišných komodit).

Ukázky zájmových a volnočasových aktivit se psy předvedli mimo jiné: CzechBlack – Frisbeeland pod vedením Yvony Andrové (dogfrisbee), Běhej se psem (canicross), Dance and Jump Academy (dogdancing), Anna Malířová (nosework), Haf bez obav s.r.o. (dogfitness), Storgé z.s (agility) nebo Zuzana Coufalová a její tým (Obedience).

Velkému diváckému zájmu se těšilo například neobvyklé vystoupení Asociace chovatelů miniaturních koní, stejně tak představení nepříliš známých disciplín hersenwerk a dog puller. Součástí doprovodného programu byl Umisťovací výstava koček z útulků, kterou nadace připravila ve spolupráci s paní Kateřinou Kašparovou, která se dlouhodobě věnuje problematice opuštěných zvířat a sama provozuje Kočičí Azyl. Výstavy se účastnilo 12 útulků a díky veletrhu FOR PETS 2017 se podařilo najít domov pro 22 opuštěných koček a kocourů.

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.