SVĚTOVÝ DEN ZVÍŘAT 2017

Světový den zvířat 2017 se konal v Centrální parku na Pankráci, v krásnou slunečnou poslední zářijovou sobotu, 30. 9. 2017. Jeho součástí byl mimo jiné IV. Rekord bull sraz (největší sraz psů bull plemen v ČR). Záštitu nad akcí převzal starosta MČ Praha 4 Mgr. Petr Štěpánek, CSc. MČ Praha 4 také zajistila akci finanční podporu.

Akci světový den zvířat navštívila Markéta Procházková, patronka Nadace na ochranu zvířat; Mgr. Petr Štěpánek, CSc., starosta městské části Praha 4 a to společně se zástupci Nadace na ochranu zvířat – paní Marcelou Lund, prezidentkou a paní Evou Hodek, ředitelkou.

Program byl velmi pestrý a zajímavý. Návštěvníci mohli zhlédnout například ukázku miniaturních koní, fríských a velšských koní v podání Asociace chovatelů miniaturních koní. Dále zde bylo celý den přítomný ukázkový prostor s agility parkurem, kde se předvedla Dog Center Aktij. A v protějším rohu parku jste mohli narazit na ukázkovou práci záchranářů v podání Záchranné brigády kynologů Středočeský kraj.

Pestrý program byl zaměřen a pojat jako oslava soužití a vzájemného vztahu člověk – zvíře. Programovou nabídku jsme chtěli upozornit na skutečnost, že kromě lásky a neomezené věrnosti, kterou nám zvířata poskytují, vykonávají také řadu důležitých a užitečných činností.

Součástí programu byly mimo jiné ukázky zájmových, sportovních a volnočasových disciplín se psy – např. dogdancing, dogfrisbee, dogfitness, treibball, puller sport, hersenwerk, nosework, psí triky, canicross aj., ukázky práce a výcviku asistenčních, vodicích a signálních psů, ukázky práce a výcviku záchranářských psů, ukázky práce psovodů Celní správy hl. m. Prahy, ukázky zdravotnické záchranné služby veterinární, ukázky odchytu zvířat, prezentace neziskových organizací pečujících o zvířata napříč spektrem druhů (prasátka chovaná v domácnosti, zájmová zoologická zvířata aj.), dále pódiová vystoupení odborníků specializujících se na problémové chování koček a psů nebo fyzioterapii zvířat, dále adopční nabídka psů z útulků, prezentace útulků pro opuštěná domácí zvířata a záchranných stanic pro volně žijící živočichy (netopýři, draví ptáci, ježci aj.).

Na programu byly také sportovní, dovednostní a zábavné soutěže o ceny pro děti, dospělé i zvířata, odborné poradny Nadace na ochranu zvířat a charitativní sbírka krmiv, pamlsků, chovatelských potřeb a vybavení pro útulky a záchranné stanice pro volně žijící živočichy v ČR.

V rámci programu akce jsme opět uspořádali také charitativní sbírku chovatelských potřeb a vybavení, krmiv a pamlsků pro zvířata v útulcích. Návštěvníci přinesli krmivo, pochoutky, pelíšky, obojky a vodítka, škrabadla, hračky a další potřeby pro psy a kočky, které jsme po skončení akce rozdali mezi 6 zúčastněných útulků.

Na oslavě Světového dne zvířat byla prezentována také charitativní kampaň „Pomozte naplnit misky v útulcích“, kterou od roku 2009 pořádá nadace a společnost Mars Czech, s.r.o., výrobce krmiv značek Pedigree a Whiskas, která patří mezi naše dlouholeté a nepostradatelné partnery. Děkujeme společnosti Mars Czech, s.r.o., která obdarovala pamlsky a krmivem svých značek nejen návštěvníky akce a jejich čtyřnohé přátele, ale především zúčastněné útulky pečující o opuštěná a často i týraná zvířata.

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.